RECEPTY Z PÁNVE

Výborné lehké jídlo, přitom výživné, zdravé a rychle připravené. Podávat můžete jako přílohu třeba s trhaným masem, nebo jako lehký letní oběd. Pokud pohanku připravíme způsobem spaření - restování do sucha - var - dojití, zůstane kopaktní a pevná a zachová si příjemnou oříškovou chuť.

Mořský vlk zvaný také mořčák evropský, (Dicentrarchus labrax, angl. Seabass) obývá pobřežní vody Středozemního moře, vyskytuje se rovněž v Černém moři a v severovýchodním Atlantiku. Má pevné bílé maso s jemnou chutí má málo kostí i kalorií (97 kcal/100 g), obsahuje však množství proteinů, selenu, vitaminu B6, hořčíku a fosforu. Za mě jedna z...

Domácí gyros

09.03.2023

Kdo by neměl rád řecký gyros... Řecko je pro mě srdeční záležitostí a řadu let řecké ostrovy proměňuji na pár dnů za můj druhý domov. Je zcela pochopitelné, že miluji i řeckou kuchyni. Inspirovala mě natolik, že mnoho řeckých jídel připravuji i doma. Jedno z nich je gyros. Vyzkoušejte tento skvělý recept. Doporučuji upéct si také vlastní gyros...

Bramborové placičky mojí babičky je zkrátka jídlo mého dětství. Babička je dělala na kamnech s litinovými pláty a do přípravy zapojila vždy dědečka i mě. Babička válela těsto, děda obracel placky na plotně a já mastila máslem. Podávaly se zásadně k večeři a pouze v zimě, kdy byla dostatečně rozpálená kamna. Dodnes slyším praskání polen a hukot v...

Burrito

25.02.2023

Mexickou kuchyni máme rádi a plněné tortilly asi nejvíc. Mexické burrito si prošlo za svou více než stoletou historii proměnami a inovacemi. Původním základem náplně byla jednoduchá směs z masa, rajčat a sýra. Později se do tortilly přidala rýže, pro Mexiko typické fazole a další zelenina. Z domácích tortill je Burrito samozřejmě o level výše.

Jehněčí maso patří k mým nejoblíbenějším a taková kotletka upravená medium rare, to je "nebe v hubě". Sladkost batátů v pyré jsem zjemnila klasickými brambory a hrášek jen doplňuje harmonii chutí v tomto skvělém pokrmu.

Přihlásit k odběru nových receptů se můžete ZDE