Kváskový chléb a pečivo

Chléb a pečivo kynuté žitným kvasem a pšeničným kváskem Lievito Madre.

Lehký pšeničný chléb se spoustou semínek. Ideální ke grilovaným rybám, sýrům a kuřecímu masu.

Chléb s velice křupavou kůrkou a velmi jemnou a vláčnou střídou. Směs různých druhů mouk a zápary z pohanky a žitných vloček vytváří zajímavou chuť i strukturu. Při správném skladovaní vydrží střída vláčná po několik dnů.

Výborný a trvanlivý chléb s vláčnou nadýchanou střídou a křupavou kůrkou. Voní po žitném kvásku a chlebovém koření. Chléb vydrží dobře skladovaný až 4 dny s mírnou ztrátou křupavosti kůrky.

Chléb ze špaldové mouky s větším podílem celozrnné špaldy kynutý kváskem Lievito Madre. Zdravý chléb plný lehce stravitelné vlákniny se výborně hodí ke guláši, grilovanému koleni nebo špekáčkům na ohni. Chléb je vláčný a jeho trvanlivost je dlouhá.

Pšeničný chléb s celozrnnou moukou s nadýchanou okatou střídou a křupavou kůrkou. Chléb má silnou pšeničnou chuť a je ochucený chlebovým kořením. Hodí se především jako příloha k masu, uzeninám a sýrům.

Bílý pšeničný chléb s nadýchanou okatou střídou a křupavou kůrkou. Chléb má jemnou pšeničnou chuť a je ochucený chlebovým kořením s černuchou a anýzem. Hodí se především k lehkým jídlům, rybám, salátům nebo s pomazánkou.

Náš chléb

15.04.2023

Takový typický český chléb, tak, jak ho máme rádi - prostě náš chléb♥ . Křupavá vypečená kůrka, střída spíše hustší bez velkých bublin, ale pěkně vláčná. Chuť lehce nakyslá a vůně po chlebovém koření.

Základní italský chléb, který koupíte v každé tamní pekárně. Nejlepší je samozřejmě čerstvě upečený. Tento bílý chléb je pro mě vzpomínka na dovolenou, chléb vonící létem, mořem a chutná nejlépe k rybě nebo plodům moře. K letnímu grilování je jako stvořený!

Tento gyros chléb, či spíše placky, jsou takovým křížencem mezi arabským pita chlebem a řeckou plackou na gyros. Recept jsem upravila pro hybridní těsto s LM kváskem a droždím a protože placky jsou vážně fantastické, nabízím jednoduchý a poměrně rychlý recept. Baví mě sledovat, jak se za pár minut v troubě z ploché placky stane nafouklý dutý balón....

Na víkend jsem chtěla nějaký dobrý chlebík k opékaným špekáčkům. Co bych tak do těsta přidala, aby to ladilo? Jako první mě napadlo nahradit vodu pivem. Koneckonců s pivem mám v kuchyni jen skvělé zkušenosti. Stačilo trochu inspirace na internetu a bylo jasno. Původně měla být v chlebu plzeňská dvanáctka, když už jsem z plzeňského kraje, ale světe...