V tomto likéru by samozřejmě měly být italské citróny, ale já odebírám citrusy z Řecka a protože jsou prvotřídní chůti, nehodlám to měnit. Vůni citrónů dozrálých na slunci zbožňuji čím dál víc a protože nejsem abstinent, tento likér jsem dělala už podruhé. Loni jen na zkoušku 1 litr a v červnu už jsem neměla do úžasných letních koktejlů ani...

Violka vonná - kdo by jí neznal. Kouzelná jarní vůně, kterou prostě nemohu nechat bez povšimnutí. O zdravotních benefitech fialky bylo popsáno mnoho, stačí zapátrat na internetu. Takže jen pár zajímavostí:

Zázvor je jednou z mých oblíbených ingrediencí v kuchyni. Používám ho čerstvý, kandovaný, nakládaný nebo sušený. Nakládaný zázvor je nezbytnou přílohou k sushi, ten z obchodu obsahuje konzervační látky, umělá sladidla a barviva a také je dost drahý. A především, nechutná zdaleka tak dobře, jako můj domácí Gari.